european public holiday startpage

Kaart van Europa voor reizen en vakantie

Map Weather Information Demographics
Europe


Europa ook wel het "oude continent" genoemd is de bakermat van de westerse cultuur. Te beginnen in het oude Griekenland en later in het Romeinse rijk. Archeologische vondsten tonen nog steeds de grootsheid van deze oude beschavingen aan. De invloed van Europa door de eeuwen heen is over de hele wereld terug te vinden. Europa heeft een lange geschiedenis van machtige welvarende landen met een bloeiende handel en industrie. Een groot deel van die welvaart heeft Europa te danken aan de vruchtbare bodem en de vele rivieren.

De Alpen en de PyreneeŽn zijn de machtigste bergen en de Wolga en de Donau zijn de langste rivieren. Het klimaat in Europa is niet overal hetzelfde. De Zuid-Europese landen grenzen aan de Middellandse Zee met lange warme zomers. Het uiterste noorden van Europa ligt boven de poolcirkel, waar het vreselijk koud is en de zon zich 's winters niet laat zien.

Europa telt met een oppervlakte van 10.498.000 km2 ongeveer 750 miljoen inwoners en is daarmee het dichtstbevolkte werelddeel. Het kent een grote verscheidenheid aan volkeren en talen. Ook de cultuur verschilt per land met tradities die vaak eeuwen terug gaan.

european startpage boxing dayDe Europese hoofdsteden zijn stuk voor stuk een bezoek waard. In grote musea als het Louvre en de Hermitage vind je ontelbare schatten van de westerse cultuur. In steden en op het platteland vind je de middeleeuwse geschiedenis terug in oude gebouwen, zoals kloosters en kastelen.

Voor het bezoeken van Europa en de verschillende landen is soms zeker aan te bevelen om dit juist vanuit een historische volgorde te doen. Dus niet direct de grote steden te nemen maar eerst naar de archeologische vindplaatsen te gaan en vanuit dat perspectief naar de ontwikkeling van de huidige beschaving te kijken. Bij het bezoeken van een land als ItaliŽ zou je eigenlijk eerst naar de streek van de Etrusken (noordelijk van Rome) moeten gaan, gevolgd door de restanten van de Griekse cultuur (Zuid ItaliŽ), de prachtige erfenis van het Romeinse keizerrijk in Rome en uiteindelijk de onvergetelijke scheppingen van de renaissance en latere tijd in Toscane met steden als Florence, Siena etc.

Eenzelfde wijze van planning kan natuurlijk ook in Frankrijk, Spanje, Groot BrittanniŽ, Duitsland etc. gevolgd worden. Heel veel van de historische informatie kan gevonden worden op Internet en www.trotty.com is een handig hulpmiddel daarbij. Het is een praktisch en overzichtelijke verzameling sites over vakantie en reizen in alle Europese landen. Het is zeker waard om in de bookmarks opgenomen te worden.

Geniet van uw reizen in Europa, zowel op het web als in werkelijkheid. In beide werelden bent u van harte welkom.

© Copyright 2018 Yke Veraart, Van Der Merschlaan 64 3705 TJ Zeist The Netherlands E-mail: contact<at>ycarta<dot>com
Worldtrotter - EuroTrotter - Africatrotter - Americatrotter - AustraliaTrotter - AsiaTrotter - Metyo - AveDia
Google
 
kaartcartacarteseuropemapWebdesign by RETO